Native app laten maken

Wat moet ik doen? Op het internet is vanalles te vinden over de keus voor een native app, web app of hybride app, maar wat zal ik doen? Het kiezen uit deze 3 opties is erg afhankelijk van het doel van de applicatie. 

Native app

Een native app is is platform onafhakelijk en kan alleen via de AppStore, Google Play of Windows Market worden gedownload. Met een native app kunnen alle functies van een smartphone worden gebruikt. De ontwikkelkosten zijn vaak hoger dan bij een web app of hybride app.

Web app

Een web app is een mobiele weergave van een website. Een web app is ook gewoon via de browser te benaderen. Bij een web app zijn de ontwikkelkosten vaak lager, maar zijn slechts beperkt smartphonefuncties beschikbaar. Ook een web app vaak trager qua gebruikt omdat alles gedownload moet worden.

Hybride app

Een hybride app is een combinatie van een web app en native app. Een hybride app moet worden gedownload via een store en kan meer smartphone functies gebruiken dan een web app. Het grootste nadeel van een hybride app is dat deze vaak langzamer is dan een native app omdat de code niet gecompileerd is voor het specifieke platform.

Xamarin neemt het nadeel van een native app weg

Met Xamarin wordt een Native app gemaakt met alle voordelen. Een groot voordeel van Xamarin is dat cross platform wordt ontwikkeld. Bijna alles dat wordt ontwikkeld voor  bijvoorbeeld iOS, kan ook worden gebruikt voor Android en Windows. Hierdoor kan het enige nadeel, de hogere kosten, een stuk worden beperkt!

iOS app ontwikkelen

iOS is het besturingssysteem van de iPhone van Apple. De smartphones van Apple staan vooral bekend om de gebruikersvriendelijkheid en vormgeving.

Lees meer

Android app ontwikkelen

Android is de marktleider qua besturingssysteem. Dit platform wordt gebruikt bij grote merken als Samsung, HTC, Sony, etc...

Lees meer

Windows Phone ontwikkelen

Windows Phone is het besturingssysteem van Microsoft. Dit platform wordt gebruikt op alle Nokia smartphones. De verwachting is dat met de komst van Windows 10, Microsoft een stuk marktaandeel gaat winnen.

Lees meer

HEB JE EEN VRAAG OF OPMERKING?
neem hieronder contact op!