Een cross platform app laten maken?

Het is mogelijk om voor elk platform een aparte app te ontwikkelen, of je ontwikkeld één app dat werkt op alle platformen. De keus lijkt ons snel gemaakt als je bekijkt dat het veel tijd en dus geld bespaart.

Met het cross platform programma Xamarin wordt alle logica en de schermen één keer geschreven en de app werkt op iOS, Android en Windows. Er zal nog wel een stukje UI per platform ontwikkeld moeten worden, maar dit deel wordt steeds minder door uitbreidingen in Xamarin.

Snelheid van de app

Je zou verwachten dat de code die één keer is geschreven en op meerdere platformen moet werken erg traag is door veel overhead, maar niets is minder waar! Door Xamarin wordt de code op zo'n manier gecompileerd dat het zelfs soms nog sneller werkt dan bijvoorbeeld een native Java (Android) app.

Visual Studio

Ontwikkelaars die weten Visual Studio werkt, kunnen al snel aan de slag met de app ontwikkeling. Na installatie van de Xamarin SDK kan de ontwikkeling gewoon in Visual Studio worden gedaan. Ja, ook voor iOS!

iOS app ontwikkelen

iOS is het besturingssysteem van de iPhone van Apple. De smartphones van Apple staan vooral bekend om de gebruikersvriendelijkheid en vormgeving.

Lees meer

Android app ontwikkelen

Android is de marktleider qua besturingssysteem. Dit platform wordt gebruikt bij grote merken als Samsung, HTC, Sony, etc...

Lees meer

Windows Phone ontwikkelen

Windows Phone is het besturingssysteem van Microsoft. Dit platform wordt gebruikt op alle Nokia smartphones. De verwachting is dat met de komst van Windows 10, Microsoft een stuk marktaandeel gaat winnen.

Lees meer

HEB JE EEN VRAAG OF OPMERKING?
neem hieronder contact op!